Első átmozgatás hatása 4-14nap között tart ideális esetben. Depresszióban (neurózis) szenvedőknél akár hónapokig is. Második, harmadik csontkovácsolás jótékony hatásának az ideje már több hétig, hónapig is tarthat. Ezért kell egymást követő első vagy legkésőbb a második héten ráismételni.

Hogy miért? Elsősorban saját magunkban keressük ezeknek a hatásmechanizmusát.

A folyamatos rossz, hanyag tartás kíméletlen, vagy a nagyon is kíméletes bánásmód a testtel, hamar vissza-visszakényszeríti a kiváltó okot, a fájdalmat, a betegséget. Ezért elsősorban saját magunk vagyunk a felelősek magáért a probléma kialakulásáért is, és a már helyre állt dolgok tartósságáért. Ezért is szükséges a csontkovács javaslatinak a betartása.

Egy nem általános eset leírása: József, Hortobágyi lakos utolsó esélyként keresett meg, mert már vesedialízis előkészítésre járatták. Vagyis veseelégtelenséget, alul működést állapítottak meg nála és mielőtt az orvosok kioperálják a vesét, felkészítik a vesedialízisre.

Megjegyzés: A vesék feladata a bomlástermékek kiszűrése a vérből, a szervezet folyadék-háztartásának egyensúlyban tartása, a vérnyomás szabályozása és vörösvértestek termelése. Ha ezen feladatát nem látja el a vese, akkor kioperálják és élete végéig 2-3-4 naponként be kell feküdnie egy kórházba, amikor is gépre kötve 3-4 órát tölt rajta, hogy megtisztítsák a felgyülemlett méreg- és vizeletanyagoktól a szervezetet.

Érhető okok miatt József nem nyugodott bele és felkeresett. Mindkét lába erősen vizenyős volt. Fáradékonyságra, levertségre (méreganyag megtartás miatt), kevés vizelet kiválasztásra, emésztési problémákra panaszkodott.

Kicsit túlsúlyos és hajlott háttal, testalkattal rendelkezett. A háti csigolyák ( verteblae ) nagyon erősen tokosodtak. Több háti csigolya között a porc (discus ) kopása miatt összecsontozódást lehetett tapintani. Főleg a T-4 – T-10 közötti szakaszon. És pont ezen a szakaszon találhatók azon csigolyák ( verteblae ), ahol a vese T-9 és a mellékvese T-10 működéséért felelős idegszálak becsatlakoznak a gerincbe ( columna vertebralis vagy spinal column).

Ez nyilvánvalóan mutatta, hogy itt már az anatómiai helyes pozícióba a gerincet nem lehet visszasegíteni. De folyamatos blokkoldással a szervezetet rá lehet állítani arra, hogy beindítsa az öngyógyítását.

Elkezdtük a csontkovácsolást. Egymás követő 7 héten kezeltük. Már az első kezelés alkalmával jobb lett a közérzete. Az 5. kezelésnél a vizenyősség a lábából felére csökkent.

Áttértünk a kéthetenkénti átmozgatásokra, amiből hármat vett fel. A vizenyősség tovább csökkent mindkét lábán és a vizelet kiválasztása is kezdett egyre jobban beindulni.

Háromhetenkénti átmozgatásokra ráállva, amiből hármat vett fel, elértük, hogy színtelen szagtalan, kellő mennyiségű vizeletet produkál.

Frissnek, energikusnak érzi magát. Fogyott is, mivel már az első átmozgatások alkalmával rendeződött az emésztése is. Még a bőre is simább lett.

Folyamatosan növeltük nála a csontkovácsolások között eltelt időt. A háromhetenkénti átmozgatások után egyből a hathetenkénti átmozgatásra álltunk át. Így elértük azt, hogy folyamatos stimulálás mellett elég neki, ha 2 havonta, azaz nyolc hetente 1 csontkovácsolásban részesül.

És most már mindig? Kérdezhetnénk. Igen mindig, de még mindig jobb, mint 2-3-4 naponta 3-4 órát gépen tölteni. És miért? Kérdezhetnénk ismét. Mert a csigolya összecsontosodása miatt állandó negatív idegnyomás, álidenyomás stimulálja az adott idegpályát, ami a vese működésével van összekapcsolva. Így ezen blokkok véglegesen nem tudnak oldódni. Segíteni kell neki.