Ízületeink, ( articulatio cartilago ) csigolyáink, ( verteblae ) gerincünk ( columna vertebralis vagy spinal column) állapotáért mi, saját magunk vagyunk a felelősek. Hogy miért? Mert nem fordítunk kellő figyelmet állapotukra. Ugyanúgy testtartásban, használatban, karbantartásban. Hisz az emberek nagyon nagy része túlzottan egyoldalú mozgásra van akár saját maga által is ítélve.

A munkahelyen folyamatosan ülnek az emberek vagy erőltetik az adott testrészüket különféle terhekkel. Hazamenve mit csinálnak? Leülnek a TV, számítógép elé. Ezek a gerinc „halálához” vezetnek. Mert amint a szervezet észre veszi, hogy nincs használva, azt kezdi leépíteni. Közvetlen a csigolya melletti izomzat és ízület nincs terhelve, így gyengül, lecsökken, eltűnik. Pedig az ízületnek ( articulatio cartilago ) és izomzatnak az a szerepe hogy a gerincet ( columna vertebralis vagy spinal column), csigolyákat ( verteblae ) összetartsa, megfelelően fixálja. A testet tartsa. Ha erre képtelen, akkor a csigolya, a gerinc átveszi az ízület és az izomzat szerepét. Egymásra nyomódnak, kopnak, boltosulnak.

Az idegszálak nem tudnak az izomzatba beágyazódni, így ki vannak téve a becsípődésnek. Innen már egy lépés a gerincsérv.

És az önök gyerekei nem ennek vannak kitéve? Ha nem figyelnek gyermekeik megfelelő fizikumára, önök lesznek elsősorban felelősek a náluk kialakult gerincproblémákért.

Az iskolában 6-8 órát ülnek. Hazamenve ők is TV elé és számítógép elé vannak ültetve. Újabb 6-8 óra. Vagyis a 24 órából 12-18 órát ülnek, 6-8 órát fekszenek. Mennyit mozognak?????? Mennyit mozog az a test, amit a természet állandó mozgásra talált ki????

Ráadásul a kötelező tornaórát is lecsökkentették, vagy megszüntették. A szülő meg boldogan kér felmentést a gyermekének abból, az esetlegesen megmaradt egy tornaórából is.

Önöknek legalább gyerekként megvoltak a megfelelő izomzatai, és mégis elérte önöket a probléma. Mi lesz az önök gyermekeivel????? A válasz és a döntés a kezükben van.

One Response so far.

  1. Aidyn szerint:

    Csak bőszen bf3logatni tudok a fent leedrtakra.18 e9ves koromra nekem is pgcrkoronose9rvem lett az alsf3 he1rom csigolye1n. Mozdulni sem tudtam. Az orvosok műteni akartak e9s azzal riogattak, hogy tf6bbet nem fogok tudni előre-he1tra hajolni, tale1n csak egy kicsit e9s ha nem műtenek, akkor f6rfcljek, ha rendesen fogok tudni je1rni, mert csak rosszabbodni fog.cdgy kezdtem el jf3ge1zni e9s most me1r fagy hajlik a gerincem minden ire1nyba, mint azelőtt me9g soha. Re1ade1sul nem fe1j, e9s nem is e9rzem me1r, hogy se9rvem van, sze9pen visszahfazf3dott. Szf3val, e9n is csak aje1nlani tudom a jf3ge1t minden gerincproble9me1val kfcszkf6dőnek.